Ζήτημα

Τι είναι το ζήτημα;

Το ζήτημα είναι η καταγραφή κι αναφορά μιας κατάστασης δημόσιου αγαθού ή παροχής που απαιτεί την επέμβαση των δημόσιων αρχών για την επίλυση ή επιδιόρθωσή του. Το ζήτημα αναφέρεται σε μη επείγοντα περιστατικά.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην καταχώρηση και δημοσιοποίηση ζητήματος;

Το ζήτημα πρώτα καταχωρείται (αποθηκεύεται) στην υπηρεσία και στην συνέχεια δημοσιοποιείται, δηλαδή γίνεται ορατό και προσβάσιμο από τους υπόλοιπους χρήστες της υπηρεσίας. Συνήθως οι δυο καταστάσεις συμβαίνουν ταυτόχρονα, εκτός όταν καταχωρείτε ένα νέο ζήτημα και ταυτόχρονα δημιουργείτε ένα νέο λογαριασμό. Σε αυτή την περίπτωση, το ζήτημά παραμένει ορατό μόνο στον χρήστη που το δημιούργησε μέχρι να την ενεργοποίηση του λογαριασμού, οπότε δημοσιοποιείται και το ζήτημα.

Πως καταχωρώ την διεύθυνση του ζητήματος;

Στην φόρμα του ζητήματος, μπορείτε να μετακινήσετε τον κόκκινο δείκτη επάνω στον χάρτη, στο σημείο του ζητήματος. Κάθε φορά που μετακινείτε τον δείκτη σε ένα σημείο τότε αυτόματα ανακτάται η πλήρης διεύθυνση του σημείου και αναγράφεται στο αντίστοιχο πεδίο χωρίς να χρειάζεται πληκτρολόγηση. Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε την διεύθυνση και στην συνέχεια πρέπει να επιλέξετε μια από τις προτεινόμενες διευθύνσεις από την αντίστοιχη λίστα. Αν δεν βρίσκετε την σωστή διεύθυνση σε αυτή την λίστα, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε πάλι διορθώνοντας την διεύθυνσή σας.

Επιτρέπεται η αναφορά ζητήματος χωρίς φωτογραφία;

Ναι, επιτρέπεται η καταχώρηση ενός ζητήματος χωρίς φωτογραφία. Η χρήση όμως της φωτογραφίας τεκμηριώνει καλύτερα το ζήτημα και βοηθά στην κατανόηση του.

Λογαριασμός

Πως μπορώ να συνδεθώ στην υπηρεσία;

Στην υπηρεσία μπορείτε να συνδεθείτε είτε δημιουργώντας έναν νέο λογαριασμό ή με τον λογαριασμό σας στο facebook.

Πως δημιουργώ ένα νέο λογαριασμό;

Υπάρχουν δυο τρόποι για την δημιουργία κι ενεργοποίηση ενός νέου λογαριασμού στην υπηρεσία: Ο πρώτος τρόπος βρίσκεται στην οθόνη σύνδεσης όπου πρέπει να επιλέξετε την ένδειξη "Δημιουργία νέου λογαριασμού". Η υπηρεσία θα σας αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στο email που θα δώσετε, με οδηγίες για την δημιουργία κι ενεργοποίηση του νέου σας λογαριασμού. Ο δεύτερος τρόπος είναι έμμεσος και συμβαίνει κατά την καταχώρηση ενός νέου ζητήματος στην υπηρεσία. Στο τελικό στάδιο της καταχώρησης ενός νέου ζητήματος, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό. Η υπηρεσία θα σας αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στο email που θα δώσετε, με οδηγίες για την δημιουργία κι ενεργοποίηση του νέου σας λογαριασμού. Να σημειώσουμε ότι μέχρι να ολοκληρώσετε την διαδικασία δημιουργίας του λογαριασμού σας, το ζήτημα που καταχωρήσατε δεν θα έχει δημοσιοποιηθεί από την υπηρεσία.

Χρειάζεται να ενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου;

Αν επιλέξετε την σύνδεση μέσω facebook, τότε η ενεργοποίηση γίνεται αυτόματα χωρίς δική σας παρέμβαση. Αν όμως δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό με το email σας, τότε απαιτείται η ενεργοποίηση του λογαριασμού από εσάς καθώς μας επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι το email του λογαριασμού ανήκει όντως σε εσάς.

Πως μπορώ να λάβω πάλι την πρόσκληση ενεργοποίησης λογαριασμού;

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε από την οθόνη σύνδεσης να επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο. Στην φόρμα που θα εμφανιστεί, δώστε το email σας κι αμέσως μετά η πρόσκληση ενεργοποίησης του λογαριασμού σας θα σταλεί στο email που δώσατε. Επίσης, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσετε ότι τα μηνύματα που σας αποστέλλονται από την υπηρεσία δεν εμποδίζονται από φίλτρα που μπορεί να έχετε ενεργοποιήσει στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας

Μπορώ να καταχωρήσω ένα νέο ζήτημα χωρίς λογαριασμό;

Στο τελικό στάδιο της καταχώρησης ενός νέου ζητήματος, σε περίπτωση που δεν έχετε συνδεθεί στην υπηρεσία, τότε απαιτείται είτε να συνδεθείτε μέσω facebook ή υπάρχοντος λογαριασμού, ή να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό εκείνη την στιγμή. Έτσι, λοιπόν μπορείτε να καταχωρήσετε ένα νέο ζήτημα χωρίς να έχετε προηγουμένως λογαριασμό, όμως το ζήτημα δεν θα δημοσιοποιηθεί. Μόνο στην περίπτωση που ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας η υπηρεσία θα δημοσιοποιήσει το ζήτημά σας.

Ξέχασα τον κωδικό σύνδεσης. Τι να κάνω;

Συμβαίνει σε όλους μας να ξεχάσουμε τον κωδικό σύνδεσης στην υπηρεσία. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε από την οθόνη σύνδεσης να επιλέξτε τον σύνδεσμο "Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης!". Στην φόρμα που θα εμφανιστεί, δώστε το email σας κι αμέσως μετά ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σας σταλεί με οδηγίες για τον καθορισμό ενός νέου κωδικού πρόσβασης.

Πως μπορώ να αλλάξω τα στοιχεία του λογαριασμού μου;

Η αλλαγή των στοιχείων σας όπως όνομα, επώνυμο, κωδικός πρόσβασης κλπ μπορεί να γίνει στην αντίστοιχη οθόνη με τα στοιχεία του λογαριασμού σας.

Πως δημιουργώ το avatar μου;

Το avatar είναι μια μοναδική εικόνα που αντιστοιχεί και συνοδεύει κάθε χρήστη. Το avatar δημιουργείται βάσει του email σας. Έτσι, η κάθε εικόνα αντιστοιχεί σε ένα και μόνο email. Αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας avatar, δηλαδή την δική σας εικόνα, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε για το συγκεκριμένο email, λογαριασμό στην υπηρεσία Gravatar που παρέχει τα avatar στην υπηρεσία μας.